Sådan bruger du flydende urter

Vi har samlet en række spørgsmål, som vi typisk bliver stillet, når vi er ude på messer og præsentere flydende urter for nye forbrugere. Vi håber, at svarene også kan være til gavn for dig - og ellers er vi ikke mere end en mail eller telefonopkald væk.

God fornøjelse med dine flydende urter og velbekomme.

 

Hvordan bruger jeg flydende urter?

Som du vil bruge friske urter og tørrede krydderier.

Flydende urter kan bruges til nærmest al madlavning - gryderetter, marinader, dips, salater, kød, grøntsager - ja, de har endda været brugt i Bagedysten! Vores ambition er, at du helt erstatter de kedelige, tørrede krydderier med flydende urter for en langt bedre smag.

Du kan både bruge flydende urter i tilbedredningen ved komfuret, men også som efterkrydderi på spisebordet ved siden af salt og peber.

Hvor meget skal jeg bruge?

Vi anbefaler cirka 2 teskefulde per portion.

Men det afhænger selvfølgelig af, hvilken ret du laver og hvor meget smag, du ønsker. Derfor er det nemmeste bare at prøve sig frem.

Ofte skal der lidt mere til, hvis man bruger det i en gryderet, end hvis man drypper det direkte på maden på tallerkenen.

Hvor lang tid holder flydende urter, når flasken er åbnet?

Holdbarheden er uændret, når flasken er åben.

Det er det smarte. I stedet for at købe urter i en potte i supermarkedet, som når at visne på vej ud i bilen eller som du kun når at få brugt halvdelen af, ja så er flydende urter lige så frisk både ved åbning og flere måneder efter. Hvordan kan det lade sig gøre, tænker du nok. Det er simpelt. Vores flydende urter er konserveret med øko eddike. Det er et gammelt husholdningstrick at bruge eddike, som netop bevarer den friske smag og forlænger holdbarheden. Ingen anden hokus pokus.

Skal det opbevares på køl?

Niks. Hverken før eller efter åbning.

Tricket er øko eddike, som er en naturlig måde at bevare friske madvarer på. Der er ingen grund til at stille flaskerne på køl - heller ikke efter åbning. Ligesom din eddikeflaske står fremme, så kan flydende urter også stå fremme. Så bliver de heller ikke glemt inde bagerst i køleskabet.

Stil flydende urter ved komfuret eller på spisebordet, så har du altid urter med frisk smag lige ved hånden.

Hvorfor økologisk?

Fordi det er det eneste rigtige for os.

Når man dyrker økologisk, giver naturen igen i form af en langt bedre smag. Det er sådan, vi kan lide det. Økologi er en del af vores DNA - læs mere om vores opstart her.

Hvem er Plantemageren egentlig?

Plantemageren er en lille dansk virksomhed. Vi startede som et gartneri, fandt på flydende urter lidt ved et tilfælde og fik investering i Løvens Hule i 2018. I dag er vores fokus på at få flydende urter til at blive en del af danskernes hverdag, når maden skal have et økologisk, smagfuldt pift.

Læs mere om Plantemageren her.

Jeg har stadig spørgsmål…

Så sender du os bare en mail.

Michael er klar til at svare dig på mtoft@plantemangeren.dk.